KARTAL 4. HAMSİ ŞENLİĞİ ARDINDAN

4.HAMSİ ŞENLİĞİ ARDINDAN…. Kartal belediyesinin Doğu Karadenizliler Kültür Derneğinin katkılarıyla düzenlediği 4.Hamsi Şenliği 27.11.2016 tarihinde yöremizden ve ülkemizden binlerce insanımızın katılımıyla gerçekleşmiştir. Bu şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öncelikle kartal belediye Başkanı Sayın Opr.Dr.Altınok Öz’e, Kültür müd…

Devamını Oku

TÜRKÜ MÜ? ŞARKI MI?

TÜRKÜ MÜ ? ŞARKI MI? Yöre sanatçılarımız ve sunucularımız yöresel yayın yapan TV kanallarında ortaya koydukları eserleri tanımlarken kavram kargaşası yaşamaktadır. Bu karışıklığı önlemek için hangi eserler türküdür, hangi eserler şarkıdır doğru ifade edilmelidir. Yöresel kanallarda ortaya konan eserler tamamıyla halk eserleridir yani özgündürler…

Devamını Oku

GENÇLİK ŞİİRLERİM

UNUTTUN Sevgimizi gülüşlerimizi bakışlarımızı Kimsesiz kenarlarda konuşmalarımızı Eline sıkıştırdığım şiirleri mektupları Sanki yarım asır geçmiş gibi unuttun. . Pencereden pencereye dertleşmelerimizi Sevgi dolu mutluluk dolu günlerimizi            Ölene kada…

Devamını Oku

HALKOYUNLARI (Halt Oyun mu?) HALT ETMEK MİDİR? HARAM MIDIR?

HALKOYUNLARI ( Halt Oyunu ) HALT ETMEK MİDİR? HARAM MIDIR?      Daha önce Horon Haramdır diyenlere karşılık yazdığım yazıyı şimdi de Halkoyunu (halt oyundur) halt etmektir, diyenlere karşılık genişleterek güncelledim.  (Malatya Gazi Lisesi Müdür yardımcısı ve Eğitim Bir Sen üyesi Nevzat Turan 5 Nisan 2016&n…

Devamını Oku

3.HAMSİ ŞENLİĞİ ARDINDAN….

3.HAMSİ ŞENLİĞİ ARDINDAN…. Kartal belediyesinin Doğu Karadenizliler Kültür Derneğinnin katkılarıyla düzenlediği 3.Hamsi Şenliği 22.11.2015 tarihinde yöremizden ve ülkemizden binlerce insanımızın katılımıyla gerçekleşmiştir. Bu şenliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öncelikle kartal belediye Başkanı Sayın Opr.Dr.Altınok Öz’…

Devamını Oku

FOLKLORUN-HALK BİLİMİNİN SOSYAL İŞLEVİ, ÖNERİ VE YAZILAR

FOLKLORUN-HALK BİLİMİNİN SOSYAL İŞLEVİ, ÖNERİ VE YAZILAR FOLKLOR= HALK BİLİMİ; GEREKTİĞİ GİBİ ALGILANIP KAVRANIRSA VE ELE ALINIRSA, ZAMAN, ZEMİN VE İMKÂN BULUNABİLSE, TÜM İNSANLIĞI EL ELE, OMUZ OMUZA, ÖZGÜR VE KARDEŞCE BİR ARADA TUTAR. İNSANLIK BARIŞ, SEVGİ VE SAYGI İÇİNDE YAŞAR. HORON, HORONCU VE SANATÇI, HORON: SULULUĞU, TAŞKINLIĞI V…

Devamını Oku

DERNEK, ŞENLİK, FESTİVAL, BİENAL VE KONSER

DERNEK, ŞENLİK,  FESTİVAL, BİENAL VE KONSER DERNEK: Toplantı, düğün. Pazar veya panayır kurulan gün. Belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulan yasal topluluk, cemiyet ŞENLİK: Bir toplumun kendini her tür kötü dış ve iç etkenlerden korumak, bol ürün elde etmek, barış ve güvence içinde yaşamak amacıyla bir mevsimden öt…

Devamını Oku

EMANETİ EHLİNE VERMEK.

Her kademedeki temsilci için doğruluk, emniyet, vazife şuuru, emsaline nispeten üstün idrak, geleceği bugünle beraber görüp sezebilme vasfı ve her şeye rağmen iffetli yaşamak şarttır. Bir idareci için bu vasıflardan birini kaybetmek ciddî bir eksiklik ve temsil edilenler adına da bir bahtsızlıktır Emanet, insanın güvenilir olması, kendisine h…

Devamını Oku

KARADENİZ YAYLA ŞENLİKLERİ İSTANBUL KARTAL’DA NASIL VE NE ZAMAN BAŞLADI?

KARADENİZ YAYLA ŞENLİKLERİ  İSTANBUL  KARTAL’DA  NASIL VE  NE  ZAMAN  BAŞLADI? DOĞU KARADENİZLİLER KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ NASIL KURULDU? Ülkemiz kültür mirası içinde önemli yer tutan ve ülkemizin tüm bölgelerinde yüzyıllardır otantikliğini kaybetmeden sürdürülen şenliklerin en önemlilerinden …

Devamını Oku

KARTAL FESTİVALİ NEREYE GİDİYOR

ULUSLARARASI  KARTAL KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ NEREYE GİDİYOR? .   2011 yılında 17-26 haziran tarihleri arasında yapıldığı söylenen festivalden kartallının haberi olmadığı gibi 29.festival yapılıyor olmasına rağmen 28. festival diye afiş asılarak duyuruda bulunulmuştur. . Festivalden habersiz, bilgisiz, beceriksiz, b…

Devamını Oku