87. ALAY Ve TRABZON GÖNÜLLÜ TABURU İle KEMENÇE Ve HORON BULUŞMASI

87. ALAY  Ve TRABZON GÖNÜLLÜ TABURU İLE                                                                                       …

Devamını Oku

MESLEĞİMİZİ YAKLAŞIK 30 YILDIR YÖNETENLERE SORULAR..!?

MESLEĞİMİZİ YAKLAŞIK 30 YILDIR YÖNETENLERE SORULAR..!? 1--Mesleğimiz için beklentiler; a--Meslek için reel, geçerli ve tatmin edici ücret tarifesi, b--Haksız rekabetin önlenmesi, c--Serbest meslek ücretinin tahsili, ç--KDV ile gelir vergisi çelişkisi, KDV oranını düşürülmesi ve Dönem geçici vergi alacağının döneminde mahsup edilebilmesi, …

Devamını Oku

MESLEKİ YAZILAR

C- 21.11.2017 TARİHLİ FACEBOOK PAYLAŞIM YAZIM MALİ MÜŞAVİR İŞVEREN SENDİKASI; Kurumlarımızın, Mesleki Odalarımızın, Mesleki Derneklerimizin ve Mesleki Gruplarımızın, - Rakibi değildir - Alternatifi değildir - Birinin tarafı hiç değildir. Mesleğimiz için, Meslektaşımız için ve Ülkemizin gelişip kalkınması için, Kurumlarımızla, Mesleki Odalar…

Devamını Oku

BİZE BİZDEN FAYDA VAR

BİZE BİZDEN FAYDA VAR Halk kültürümüzü oluşturan folklorumuz, küresel dünyanın çeşitli baskılarıyla ve zorlamalarıyla, unutturulmaya, yozlaştırılmaya ve yok edilmeye çalışıldığını görmezden gelerek, bu hayati tehlikeye karşı mücadele etmek dururken, Folklorcu, Öğretici, Sanatçı, Yönetici, Sunucu ve Organizatör olarak kültürümüze hizmet eden az say…

Devamını Oku

KEMENÇE VE HORON YÜRÜYÜŞÜ..!

KEMENÇE VE HORON YÜRÜYÜŞÜ..! Halk Müziği ve Halkoyunları, Folklorun (Halk biliminin ) en önemli kültürel değerleridir.  Bunun adı Karadeniz’ de Kemençe ve Horon’ dur. Kemençe ve Horon aynı zamanda kültürel bir halk yürüyüşüdür.  Kadırga’lardan Kara Abdal’ lara ve Honeftera’lara kadar. Sis dağı’ndan, …

Devamını Oku

METRE VE HALKBİLİMİ (FOLKLOR)

METRE VE HALKBİLİMİ (FOLKLOR) Metre bir uzunluk birimidir. Genellikle kısaltması olan m harfi ile gösterilir. Metre bir ölçü birimi olup, genellikle desimetre, santimetre ve milimetrelere bölünmüştür. Üst katları onar onar büyür, alt katları onar onar küçülür. METRENİN DEĞERİ;  a- Işığın hızının, vakumu alınmış boşlukta 1/299,792,458 …

Devamını Oku

HORONUN SAHİPLERİ ..! NE YAPMALI, NE YAPMAMALI ..!?

    HORONUN SAHİPLERİ ..!  NE YAPMALI, NE YAPMAMALI ..!?     Horon; Karadeniz Kültürünün kaynağını oluşturan Halk biliminin (Folklor ‘un) en önemlilerinden olan ve Karadeniz bölgesinde oynanan geleneksel halkoyununun (halk dansının) genel adıdır. .     Horon adı, Trabzon’un doğusundak…

Devamını Oku

BİLİNMESİ GEREKEN ..!?

BİLİNMESİ GEREKEN ..!? Toplum ve aile hayatımızdaki büyüklerimizin, Tecrübe sahibi, yetişmiş, donanımlı ve birikimli insanlarımızın, Her türlü sosyal ve kültürel alan ile meslek dalında söz sahibi olanların, Ve Yetkili makam sahiplerinin; Sözleri, söylemleri, bilgilendirmeleri, uygulamaları ile yaptıkları iş ve eylemler gerçek, doğru, adil ve…

Devamını Oku

HORONDA KADINLARIMIZ VE KIZLARIMIZ…!

HORONDA KADINLARIMIZ VE KIZLARIMIZ…! Son zamanlarda her şeyde olduğu gibi, Kültürümüzde, Folklorumuzda (Halk bilimimizde), Halkoyunlarımızda ve Horonlarımızda yozlaşmalar, bozulmalar, eklemeler, uydurmalar ve benzeri başıbozukluklar aldı başını gitmektedir. Toplum hayatının her türlü süzgecinden geçerek binlerce yılda oluşan ve devam edere…

Devamını Oku

NİGAR FETTAHOĞLU TÜRKÜ DERLEMESİ

NİGAR FETTAHOĞLU TÜRKÜ DERLEMESİ  ( DURDUĞUN MAHALLENİN) . KAÇ DEFA DEDİM SAĞA           GEL KALEYE KALEYE YARIM KURBAN OLAYIM DURDUĞUN MAHALLEYE -- YARIM GELİR YAYLADAN O ATLIDIR ATLIDIR DURDUĞUN MAHALLENİN LEVORLERİ TATLIDIR -- YAYLANIN SOĞUK SUYU O NE GÜZEL AKAYI DURDU…

Devamını Oku